VSSO header

VSSO

 Welkom bij het VechtStreek Symfonie Orkest 

Licht en klassiek dicht bij huis.

 

In verband met de Coronamaatregelen, hebben onze activiteiten tijdelijk stil gelegen,
maar vanaf maandag 7 september starten onze repetities weer.

 

Wij kijken met veel voldoening terug op een mooi concert.

Hieronder een impressie:

 

 

 

flyer concert

 

 

 Rabobank

Cheque Rabo

 

Nieuwe Dirigent voor VSSO

 

VSSO jubileert in stijl.

                                                                      fotograaf; Henk Buerman

De verwachtingen waren hooggespannen in de volle zaal van de Ark: het jubileumconcert van het VechtStreek SymfonieOrkest ging beginnen. Na afloop moet gezegd worden dat, na 35 jaar,  het VSSO niet in kwaliteit heeft ingeboet, integendeel. Er werd samen met het koor Bachanten een topprestatie neergezet. Het publiek heeft genoten van het afwisselende  programma met o.a. Mozart, Dvorák en Strauss maar ook met  briljante solisten op de harp en de viool.

Donateurs en vrienden van het bekende symfonieorkest uit Maarssen waren samengestroomd om het 35-jarig jubileum te vieren. Dat begon al meteen met een feestelijk glaasje vooraf. Voorzitter Hans Hering opende met een korte terugblik op  35 jaar VSSO-geschiedenis en gaf het woord aan de jonge presentatrice Belén Kerkhoven die de verdere avond de muziekstukken toelichtte.

Begonnen werd met hetzelfde muziekstuk dat 35 jaar geleden bij het openingsconcert in 1982 werd gespeeld: Ouverture “Die Zauberflote”, bekend in het gehoor liggende muziek. Evenals de stukken van Strauss en Mozart (Ave Verum) die later gespeeld en gezongen werden. De “Middagheks” van Dvorak leverde geheimzinnige en boeiende muziek op. De jonge maar ervaren dirigent Kent Moussault hield zeer geconcentreerd het 45-koppige orkest en de 25 koorzangers bij de les en toonde zich op het eind een vlotte spreker. Hoogtepunten waren de stukken van koor en orkest samen en het spel van harpiste Marianne Hofman.  Zij speelde niet alleen prachtig samen met het orkest het harpconcert van Boieldieu maar soleerde ook samen met Dmitry Granicin, de (helaas) vertrekkende concertmeester. Het staande applaus sprak boekdelen. Ook het koor zong zonder begeleiding maar met leiding van dirigent Jan Jelle de Wit o.a. een gevoelig “Locus Iste” van Bruckner.

Door de grote drukte liep de pauze wat uit maar de consumptie van het VSSO en  de jubileumchocolaatjes met logo maakten veel goed. Na de afronding van het concert met bloemen voor dirigent,  solisten en presentatrice  kon iedereen toch weer gaan zitten voor de toegift: “Pomp and Circomstances” van Elgar oftewel Land of Hope and Glory dat natuurliijk ook spontaan werd gezongen door de Bachanten. Een zeer geslaagde viering van 35 jaar VSSO!

 

 

Hartelijk welkom op de website van het Vechtstreek Symfonieorkest (VSSO).
Leuk dat je ons gevonden hebt!

Wij zijn het enige symfonieorkest in de Vechtstreek en bieden al sinds 1982 muzikaal plezier aan (amateur)musici met een ruime muzikale ervaring en met veel enthousiasme voor de klassieke muziek. Onze leden komen uit Breukelen, Loenen, Maarssen, Utrecht en nog een aantal andere plaatsen uit de Vechtstreek.

Wij repeteren elke maandagavond in de Ark, Duivenkamp 844 te Maarssenbroek (20.00-22.15 uur). Ook de meeste concerten (ca 2 per jaar) worden in De Ark gegeven.  Uiteraard is er altijd plaats voor meer musici. Zie onder ‘vacatures’. Ons orkest kent geen officiële auditie, maar er is wel een (gratis) proefperiode van zes weken waarin wordt gekeken of je als aspirant lid past bij het VSSO en of het VSSO past bij jou. Als dat het geval is, wordt in goed overleg besloten tot een volwaardig lidmaatschap. Ook zijn er mogelijkheden om op projectbasis mee te spelen.

We nodigen je van harte uit om onze website te bekijken en om je aan te melden als aspirant lid dan wel als liefhebber om onze concerten te bezoeken. Of om als vriend of sponsor verbonden te worden aan onze vereniging.

Raoul Hagenbeek
voorzitter

Leden van het VSSO kunnen inloggen in het besloten deel van deze website. Bent u lid maar heeft u nog geen login? Neem dan contact op met de webmaster.

Kies uit het menu de mogelijkheid om in te loggen. Gebruik hiervoor de aan u verstrekte gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord.

De speciale functies voor leden worden dan zichtbaar wanneer u het LEDENMENU opnieuw bekijkt. Het is eveneens mogelijk om na afloop uit te loggen. Dit wordt dringend geadviseerd wanneer u niet uw eigen computer gebruikt.

 

 

 

 

 

Het VSSO zoekt !

                            met SPOED een Concertmeester

   • 1e violen
   • cellisten
   • fagottist
   • Hoboist
   • hoornist
   • 2e klarinet

 Bespeelt u een ander instrument? Overleg gerust even met Raoul Hagenbeek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Misschien kunnen we u inpassen, uiteindelijk is ons doel samen muziek maken.

Dus kom eens kijken en luisteren op onze repetities.

 

 

 

 

 

 

 

25 Jarig JubileumHet 25 jarig jubiileumconcert vond plaats op vrijdag 15 dec 2008 in het kerkcentrum, "Open Hof" in Maarssen.
Het programma was als volgt:

 • Ouverture zur Oper "Die Zauberflöte" van W.A. Mozart
 • Tjechische Suite deel IV van A. Dvorák
 • Celloconcert nr.1 van C. Saints-Sanes - De soliste is Inge Grevink
 • Pauze
 • Slavische dansen deel VI & VIII van A. Dvorák
 • Symfonie nr. 7 van F. Schubert
 • Hongaarse Dansen nr 1 van J. Brahms


Aanvang: 20.15 u.
Deuren open : 19.45 u.

Kaarten aan de zaal en bij de leden.

 

Inge Grevink
Op 8-jarige leeftijd begon Inge met cellolessen aan de Veldhovense Muziekschool bij Frank van den Berg. In 1996 werd zij toegelaten tot de Jong Talent Klas van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij de docenten Elias Arizcuren en Jeroen den Herder, waar ze in 2003 haar diploma Bachelor of Music in Performance behaalde. Hierna vervolgde ze haar studie in Zwitserland bij Raphael Wallfisch aan de Hochschule für Musik und Theater Zürich-Winterthur. Na een zeer succesvol examen “Konzertdiplom”, kreeg ze toegang tot de Solistenklas. In Januari en juni 2008 heeft ze hiervoor haar afsluitende concerten gegeven en het “Solistendiplom” behaald.

Inge GrevinkInge was diverse malen laureaat bij het Prinses Christina Concours en het nationaal concours van de stichting Jong Muziektalent Nederland. Ze volgde masterclasses bij o.a. Wolfgang Boettcher, Colin Carr, Patrick Demenga, Gerhard Mantel, David Geringas en Janos Starker.

Inge heeft diverse malen solo gespeeld met het Polaris ensemble (o.a. tournee door Oostenrijk) het Eindhovens Jongeren ensemble, Musica Ducis Brabatiae en het strijkersensemble van de Hochschule für musik und Theater Zürich-Winterthur. Als celliste in cello-octet Conjunto Iberico, Paul Klee-trio, Schleswig Holstein Musikfestival Orchester en als solocelliste van het Gustav Mahler Jugend Orchester maakte zij verschillende tournees door binnen- buitenland met concerten in o.a. België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Tsjechië , Slovenië, Spanje, Italië en Rusland.

Sinds augustus 2006 is Inge plaatsvervangend aanvoerder bij het Gelders Orkest. Daarnaast geeft ze regelmatig concerten met Het Nieuw Prinsekwartet, Trio Artio en het Dehmel ensemble.