VSSO header

 Welkom bij het VechtStreek Symfonie Orkest 

Licht en klassiek dicht bij huis.

 

In verband met de Coronamaatregelen, liggen onze activiteiten tijdelijk stil.

 

Wij kijken met veel voldoening terug op een mooi concert.

Hieronder een impressie:

 

 

 

flyer concert

 

 

 Rabobank

Cheque Rabo

 

Nieuwe Dirigent voor VSSO

 

VSSO jubileert in stijl.

                                                                      fotograaf; Henk Buerman

De verwachtingen waren hooggespannen in de volle zaal van de Ark: het jubileumconcert van het VechtStreek SymfonieOrkest ging beginnen. Na afloop moet gezegd worden dat, na 35 jaar,  het VSSO niet in kwaliteit heeft ingeboet, integendeel. Er werd samen met het koor Bachanten een topprestatie neergezet. Het publiek heeft genoten van het afwisselende  programma met o.a. Mozart, Dvorák en Strauss maar ook met  briljante solisten op de harp en de viool.

Donateurs en vrienden van het bekende symfonieorkest uit Maarssen waren samengestroomd om het 35-jarig jubileum te vieren. Dat begon al meteen met een feestelijk glaasje vooraf. Voorzitter Hans Hering opende met een korte terugblik op  35 jaar VSSO-geschiedenis en gaf het woord aan de jonge presentatrice Belén Kerkhoven die de verdere avond de muziekstukken toelichtte.

Begonnen werd met hetzelfde muziekstuk dat 35 jaar geleden bij het openingsconcert in 1982 werd gespeeld: Ouverture “Die Zauberflote”, bekend in het gehoor liggende muziek. Evenals de stukken van Strauss en Mozart (Ave Verum) die later gespeeld en gezongen werden. De “Middagheks” van Dvorak leverde geheimzinnige en boeiende muziek op. De jonge maar ervaren dirigent Kent Moussault hield zeer geconcentreerd het 45-koppige orkest en de 25 koorzangers bij de les en toonde zich op het eind een vlotte spreker. Hoogtepunten waren de stukken van koor en orkest samen en het spel van harpiste Marianne Hofman.  Zij speelde niet alleen prachtig samen met het orkest het harpconcert van Boieldieu maar soleerde ook samen met Dmitry Granicin, de (helaas) vertrekkende concertmeester. Het staande applaus sprak boekdelen. Ook het koor zong zonder begeleiding maar met leiding van dirigent Jan Jelle de Wit o.a. een gevoelig “Locus Iste” van Bruckner.

Door de grote drukte liep de pauze wat uit maar de consumptie van het VSSO en  de jubileumchocolaatjes met logo maakten veel goed. Na de afronding van het concert met bloemen voor dirigent,  solisten en presentatrice  kon iedereen toch weer gaan zitten voor de toegift: “Pomp and Circomstances” van Elgar oftewel Land of Hope and Glory dat natuurliijk ook spontaan werd gezongen door de Bachanten. Een zeer geslaagde viering van 35 jaar VSSO!